Mari Palo

mari paloRatsastava sopraano Mari Palo on monipuolinen laulaja, joka tarttuu pohjalaisella otteella kaikkeen, mitä tekee. Hän aloitti lauluopintonsa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Mari Palo vierailee säännöllisesti kotimaisten alueoopperoiden ja vapaiden seurueiden produktioissa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Lied-laulajana ja orkestereiden solistina hän on esiintynyt ympäri maailmaa. Suomen Kansallisoopperassa hän on vieraillut säännöllisesti vuodesta 1999, viimeaikaisia rooleja ovat mm. Jaakko Kuusiston Jään Mona ja Richard Wagnerin Reininkullan Wellgunde.

Mari Palon tulevista rooleista mainittakoon kesän 2022 Ilmajoen musiikkijuhlilla kantaesitettävä Jukka Linkolan ooppera Hiljaiset perivät maan, jossa hän laulaa Minna Croucherin roolin.

Fyysisesti vaativa työ edellyttää hyvää kuntoa, jota Palo ylläpitää pilateksella ja lenkkeilemällä kahden koiransa kanssa. Eläinrakas laulaja on äskettäin palannut myös nuoruutensa harrastuksen pariin ja tapaa 19-vuotiasta ruuna Pedroa viikoittain. Täyden konserttikalenterinsa ohella Mari Palo siirtää osaamistaan myös tuleville kollegoille. Hän toimii laulun tuntiopettajana Kokkolan Ammattikorkeakoulussa.

Tasavallan Presidentti myönsi Palolle Pro Finlandia-mitalin joulukuussa 2019.