Ohjelmisto

J. S. Bach: Johannes-passio 16.4.2019 Kallion kirkossaKallion Kantaattikuoro on avoin kokeilemaan ja rikkomaan perinteisen kuoromusiikin rajoja. Kirkkomusiikin suurteokset, sen pienet helmet, kansanmusiikki ja flash mobit ovat soineet, hätkähdyttäneet ja yllättäneet yleisöä monilla estradeilla. Kallion Kantaattikuoro on aina tuonut esiin uutta musiikkia [usein sen johtajien eri tilanteisiin säveltämää. Kuoro onkin toiminut monissa yhteyksissä johtajiensa instrumenttina näiden luodessa sävellyksiä laajempiin yhteyksiin.

Kuoron viime vuosien ohjelmistosta voidaan mainita mm. J. S. Bachin Johannespassio, Jouluoratorion kantaatit I–III, Toivo Kuulan Stabat Mater, Theodore Dubois’n Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä sekä Gabriel Faurén, Anton Brucknerin ja W. A. Mozartin Requiemit.

Kallion Kantaattikuoro on halunnut nostaa myös esiin Suomessa tuntemattomampia sävelteoksia, kuten Igor Stravinskyn Psalmisinfonian sekä muutakin venäläistä kirkkomusiikkia. Kuoro on perehtynyt myös eri aikakausien ja tyylilajien psalmimusiikkiin. Lisäksi Kallion Kantaattikuoro on kantaesittänyt Säde Bartlingin ja Markus Virtasen teoksia. Viimeksi mainittu laulaa kuoron bassorivistössä.

 

Kallion Kantaattikuoro