Poikkeusajan joulukonsertti syntyi pikavauhtia

Valokuva kuorosta videokameran edessä

Kallion Kantaattikuoro on valmistellut Rakas joulu -konserttia koronan tahdissa. Suunnitelmia piti muuttaa monta kertaa, mutta lopulta konsertti laitettiin pakettiin pikavauhdilla ja 3 viikkoa etuajassa.

 - Tallensimme konsertin juuri ennen tiukempia koronarajoituksia tyhjässä Kallion kirkossa, kertoo kuoronjohtaja Tommi Niskala.

Koko ohjelmaa ei pystytty toteuttamaan, kun harjoitusaika lyheni ja kuoron koko jouduttiin supistamaan lähes puoleen normaalista.

Tommi antaa kiitosta kuorolaisten venymiselle. Konsertin tallennus 3 päivän varoitusajalla ja 3 viikkoa etuajassa ei ole helppo juttu.

 - Rakas joulu on parasta ja aidointa, mitä tässä tilanteessa pystyttiin toteuttamaan, kuoronjohtaja kehuu.

Kaikki kuorolaiset käyttivät konsertin tallennuksessa maskia tai visiiriä ja myös turvaväleistä pidettiin huolta.

 - Maskin kanssa laulaminen oli ok, vaikka se dumppaakin ääntä ja nopeissa kohdissa konsonantit puuroutuvat. Vaikeampaa oli päästä tunnelmaan, kun kirkosta puuttui yleisö, jolle laulaa, kertoo Kaisa Pudas, yksi kuoron sopraanoista.

Konsertin äänityksestä ja kuvauksesta vastasivat Enno ja Mihkel Mäemets. Helsingin seurakuntayhtymälle kiitos avustuksesta, joka mahdollisti tallennuksen!

 - Hyvä konsertti voi syntyä joskus parhaiten hetkeen keskittymällä. Joulukiireiden keskelläkään ei kannata unohtaa keskittymistä joulun ydinsanomaan, Tommi pohtii.

Rakas joulu -konsertin ohjelma on pelkistetty, tuttu ja kotoinen. Kuoron kanssa suomalaisten rakkaimpia joululauluja esittävät solistit Monica Groop ja Aarne Pelkonen.

Molemmilla solisteilla on vahva side Kallioon ja Kantaattikuoroon.

Konsertin tallennuksessa Monica kertoi viettäneensä jo lapsena paljon aikaa kirkon urkuparvella, kun hänen äitinsä Astrid toimi ruotsalaisen seurakunnan kanttorina. Aarne puolestaan on se tuttu bassosolisti Kallion jouluoratorioista jo vuodesta 2011.

Rakas joulu -konsertti on edelleen nähtävissä konserttisivulla.