Tiistaina 7.4.2020 klo 19.30
Kallion kirkko

Vladimir Miller vieraili Helsingissä viime vuoden lopussa ja kävi myös kokeilemassa Kallion kirkon akustiikkaa Tommi Niskalan kanssa aamun messussa 29.12.2019.

Syvällä

Vuonna 2020 Kallion Kantaattikuoro sukeltaa aivan uusiin syvyyksiin. Seuraavan konserttimme solistivieras on basso profondo Vladimir Miller, yksi maailman matalimmista äänistä.

- Olemme etuoikeutettuja saadessamme vieraaksemme ja solistiksemme maailmanluokan äänen, jonka kalenteri täyttyy soolokonserteista ympäri maailman ja kotikaupunkinsa Pietarin kuulun Mariinski-teatterin näytännöistä. Vaikka Pietari on vain kolmen ja puolen tunnin junamatkan päässä, on tämä Millerille ensimmäinen konsertti Suomessa, kertoo Tommi Niskala.

Venäläisessä kuoromusiikissa on perinteisesti käytetty basso profondoja eli niin kutsuttuja ”oktavisteja”, joita on kokoonpanossa yleensä yksi tai kaksi. Se riittää täydentämään suurenkin kuoron matalimman bassorekisterin tarvittavalla tavalla.

Hiljaisen viikon tiistaina 7.4.2020 Miller ja Kallion Kantaattikuoro konsertoivat Kallion kirkossa Tommi Niskalan johdolla. Ohjelmassa perinteinen venäläinen oktavistikulttuuri yhdistyy suomalaisiin ja balttilaisiin säveliin ja kärsimysajan virsiin.

- Konsertin teema Syvällä on minulle todella monimerkityksellinen. Paastonaika, kirkkovuoden syväluotaavin ja tutkiskelevin aika, sopii mitä luontevimmin yhdistettäväksi basso profondoon, harvinaisen syvään bassosointiin, Niskala pohtii.

Vladimir Miller, basso profondo
Tommi Niskala, kuoronjohto

Tiistaina 7.4.2020 klo 19.30
Kallion kirkko
Itäinen Papinkatu 2, Helsinki

Liput ennakkoon 31.3.2020 saakka kuoron verkkokaupasta (tästä klikkaamalla pääset verkkokauppaan) ja kuorolaisilta 12 €. Lippuhinta verkkokaupassa 1.4.2020 alkaen ja ovelta tuntia ennen konserttia 15 €.